Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Шюрле: “Бруталният” Моуриньо ми срина самочувствието

Шюрле: “Бруталният” Моуриньо ми срина самочувствието

Отказалият се от футбола на едва 29 години Андре Шюрле разкри колко много Жозе Моуриньо е навредил на самочувствието му по време на съвместния им 18-месечен престой в Челси между лятото на 2013 г. и зимата на 2015 г.

“Жозе Моуриньо е брутален човек. Винаги съм се чудел какво прави. Как можеше да се отнася с мен по такъв начин и какво правеше на хората? Едва сега осъзнавам какво искаше да направи и как работеше, за да го постигне. Тогава не можех да се примиря с това, което искаше от мен, както и с грубостта му и създаваното от него психологическо напрежение. Понякога беше ужасно трудно за мен. Често шофирах към моя дом след разговор с него, мислейки си, че повече не мога да понасям това. Какво можех да направя? Той упражняваше огромен натиск върху мен. Усещах, че иска да ме надъха. Но в същото време той слагаше мисли в главата ми, с които беше трудно да се справя.

Още преди да отида в Челси, играх в бенефиса на Михаел Балак (през юни 2013 г. - б.р.) и Моуриньо беше треньор на моя отбор. Каза ми, че трябва да вкарам два гола, иначе ще ме прати под наем в Саутхамптън. Не знаех дали се шегува, или не. Когато стартирах в мачовете на Челси, той често ме сменяше на почивката. На следващия двубой дори не бях в групата, а на трибуните. Тогава не можех да разбера защо и загубих самочувствието си. Това навреди на егото ми. Започнах да се чудя какво си мисли Моуриньо за мен по време на тренировка. Смятах, че съм единственият играч, когото той следи, но сигурно не е било така. Но понякога имах чувството, че някой ме гледа и си мисли: “Ти не струваш””, сподели Шюрле в интервю с германския журналист Йоко Уинтершайд в YouTube.

Още от Футбол свят

Виж всички