Игуаин: Европейските медии ми дойдоха в повече

Игуаин: Европейските медии ми дойдоха в повече

Новото попълнение на Интер Маями Гонсало Игуаин разкри, че причината да премине в клуба от МЛС е била, за да си възвърне радостта от играта, която загубил по време на престоя си в Европа.

“Винаги съм бил любопитен за това първенство. Следях го отблизо заради брат ми и други големи играчи. Но исках да дойда тук с намерението да бъда щастлив отново и мисля, че Интер Маями ми даде всичко, от което се нуждаех. Идвайки тук в този шампионат, ми възвръща това усещане. Когато бях дете, се наслаждавах на играта, докато в Европа това чувство ме напусна поради много различни причини. По отношение на медиите, Европа ми дойде в повече. Трябваше да им се доказвам всеки ден, мач след мач, правех го през цялата си кариера, а търпението ми се изчерпваше”, заяви Игуаин пред CBS Sports.

Братът на аржентинеца - Федерико, също премина в Интер Маями, след като преди това направи име в САЩ с екипа на ДС Юнайтед. “Има много неща за него, които не знам, тъй като бяхме далече един от друг. На практика загубихме 15 години да бъдем заедно и сега се опитваме да си върнем това време. Ел Класико? Красиво е, светът спира. Играех в него в ерата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо и беше красиво. За съжаление, изправяхме се срещу най-добрата Барселона, но когато Жозе Моуриньо дойде в Реал Мадрид, за щастие, нещата се поизравниха. Беше наелектрезиращ мач, изпълнен с толкова много звезди. Беше привилегия да играя, да споделям и да преживявам тези двубои”, допълни нападателят.

Още от Футбол свят

Виж всички