Любен Попов и Йоана Андреева безапелационни в Sandanski Open II

Любен Попов и Йоана Андреева безапелационни в Sandanski Open II

Любен Попов и Йоана Андреева са безапелационните шампиони на сингъл в поредния турнир на Weekend Tour – Sandanski Open II. Надпреварата се проведе през уикенда на кортовете на Интерхотел Сандански и събра 60 тенисисти от София, Велинград, Видин, Сандански, Петрич, Кюстендил и Казанлък. При перфектна организация и отлично време състезателите изиграха повече от 100 мача и излъчиха шампиони в четири формата – сингъл мъже и жени, двойки мъже и смесени двойки.

При мъжете първото място извоюва Любен Попов, който победи на финала Станислав Иванов с 6:1. Любен спечели турнира в Сандански през лятото и защити титлата си със самочувствие и размах. Станислав триумфира при мъжете в Созопол преди един месец, но сега влезе в мача след няколко трудни срещи и умората не му позволи да покаже какво умее на корта. Любен пък спечели полуфинала служебно, след като съперникът му се отказа, за да запази силите си за срещата за титлата на двойки мъже.

При жените Йоана Андреева вдигна купата, след като преди финала беше загубила само два гейма в четири срещи. В мача за титлата тя се изправи срещу Диана Митева, но отново беше категорична и надделя с 6:2 след оспорвани разигравания и технична игра.
На двойки мъже след един изцяло велинградски финал триумфираха Йордан Райчев и Атанас Палигоров, които победиха Тома Чонков и Димитър Каленов. На смесени двойки Йоана Адреева дублира титлата си в тандем със съпруга си Бойко Васев. Двамата спечелиха с 6:4 срещу Любен Попов и Цветелина Пулева.
Sandanski Open II записа рекорден брой участници. В четирите формата се пуснаха 60 тенисисти, а дамите бяха 12, което е върхово постижение в осемгодишната история на семейната тенис и СПА верига. Участниците в турнира и близките им се възползваха от СПА центъра на Интерхотел Сандански, а от фирма „Братя Узунови“ и „Китанови“ ги подкрепиха със скара и бира. Наградите от томболата между състезателите спечелиха Диана Митева, Антон Дражев и Галин Ников. Те получиха от домакините ваучери за почивка в Интерхотел Сандански. Община Сандански също беше част от турнира, като на официалната вечеря в събота вечерта осигури за състезатели и гости диджей и фолклорна програма от ансамбъл „Празник“. Освен това всички тенисисти и близките им получиха ваучери за посещение в епископската базилика в града. Организаторите пък отбелязаха осмия рожден ден на Weekend Tour и изненадаха децата на играчите с торта.
Последният за 2020 турнир на Weekend Tour ще се проведе от 6 до 8 ноември в село Баня до Банско. Очаква се в Hot Springs Open да се включат най-запалените играчи от страната, за да покажат уменията си и в игра на закрито.

Още от Тенис

Виж всички