Тити: Показахме характер и доказахме, че в тима ни има химия

Тити: Показахме характер и доказахме, че в тима ни има химия

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов не скри задоволството си след победата на отбора му със 79:77 срещу Берое в Стара Загора в дербито от втория кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

"Много интересен мач. Смятам, че и домакините да бяха спечелили нямаше да бъде незаслужено. Берое доминира през по-голямата част от второто полувреме. Ние обаче показахме характер и доказахме, че в тима ни има химия, което ни помогна на два пъти да се върнем след изоставане от 8 точки. В последните секунди беше лотария. Имаше много грешки, но смятам, че трябва да сме доволни от старанието.

Ние много се скъсихме след контузията на Йордан Минчев. Липсваха ни и Чавдар Костов, и Асен Великов. В много дълги периоди от срещата играха млади играчи за нас. Имаше спорна ситуация в края на мача. Изхождайки от огромния опит на Мартин Хорозов предполагам, че е отсъдил правилно.

Убеден съм, че ние имаме много големи резерви. Берое са по-подготвени от нас. Ние компенсирахме тяхната физическа сила с много себераздаване. Този отбор е свикнал да побеждава. В Самоков отново се върнахме след изоставане, което говори, че този тим има характер. Това е изключително ценен мач за нас. Отборът на Берое в последните години винаги имаше много скъпи селекции, което носи съответната отговорност. Днес те залагат на по-млади състезатели и това сваля от напрежението и очакването. Смятам, че победихме на два терена, на които е много трудно. Ние започнахме с летящ старт. Важна победа".

"Беше много оспорван мач. Поздравявам Берое. Изключителен мач се игра, но ние победихме. Доволен съм от играта ни, въпреки че бяхме без няколко ключови играчи. Радващото е, че излязохме от тази ситуация”, коментира Константин Тошков.

Още от Баскетбол

Виж всички