Димитров готов да поеме първия тим на България, не желае подмяна на играчи и разясни за Антов (видео)

Димитров готов да поеме първия тим на България, не желае подмяна на играчи и разясни за Антов (видео)

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров отговори по любопитен начин на въпрос за мъжкия тим на трикольорите. Според него играчите в никакъв случай не са стари и за подмяна. Димитров даде интересно мнение и за това кой трябва да е селекционер на мъжете. “И аз, и Дерменджиев сме временни, но всеки иска да е треньор на националния отбор”, конкретизира специалистът.

“Не съм спал много след мача с Полша. Нямам нервите да го изгледам втори път днес. Това, което усетихме по време на мача, е превъзходзство над много силния отбор на Полша. За мен това е може би най-силният мач на младежкия национален отбор в близките 4-5 години. Тези състезатели, които са при нас, израснаха много. Върнете лентата назад - по какъв начин се представяха в първите турнири и по какъв начин играят сега. Разликата е огромна и това е благодарение на младежкия национален отбор”, каза Димитров по повод вчерашното равенство на младежите (1:1) срещу Полша.

След това той коментира и евентуално подмладяване на мъжкия тим на България.

“Не искам да използвам силна дума, за да не бъда грешно разбран. В момента националният отбор на България е със средна възраст 24-25 години. Работил съм със 70 % от тези момчета. Те в никакъв сулчай не са стари и за подменяне.

Защо се разкарваше Вальо Антов? Този въпрос не е към мен. Да, на Вальо Антов му се отрази. Ако беше по-дълго време с нас, той можеше да даде още повече, въперки че момчето се раздаде и даде максимума от своите моментни възможности. Но всички знаем, че той може повече.

Но не е имало неразбирателство. Конфликт с Дерменджиев не е имало, както и караници.

Всички сме временни - и аз, и Дерменджиев. Всеки иска да е треньор на националния отбор. Познавам играчите в абсолютно всякаква насока. Мисля, че по някакъв начин този отбор трябва да промени своя облик.

Тук съм напълно съгласен с Дерменджиев - играчите не са виновни. Те имат хъс, характер и спортна злоба. Не на последно място имат и качества”, допълни Димитров, след което се върна към представянето на младежите.

“Не ни стигна късмет. Допуснахме и една-две грешки в защита. В България когато едно нещо тръгне нагоре, много отрицателна енергия, много отрицателни неща се случват това нещо да спре. Ако си порменим средата, ако станем по-добри, бутаме в добрия смисъл на думата това, което върви, ще имаме много успехи във всяко едно естество, не само във футбола. Прекалено сме негативни като общество един към друг”, завърши Александър Димитров.

Всички усещаме, когато има нещо негативно върху нас. Пишат се някакви коментари, играчите ги четат. Аз отдавна не ги чета, но играчите са млади и се влияят.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти