Скандал! Австрийци изгониха Марек Юнион-Ивкони от хотела преди мача, вижте къде искали да ги пратят да спят (снимки)

Скандал! Австрийци изгониха Марек Юнион-Ивкони от хотела преди мача, вижте къде искали да ги пратят да спят (снимки)

Неприятни часове преди втората среща от 1/16-финала в турнира „Чалъндж къп“ имаха волейболистите на Марек Юнион-Ивкони при визитата си в Австрия на УВЦ Веберцайле. Дупничани спечелиха и двете срещи с по 3:0 гейма като гости и се класираха за 1/8-финал. Горчив привкус обаче ще остане у българите заради неспортсменското поведение от домакините.

Марек напред в "Чалъндж къп" след втора лесна победа (видео)
Марек напред в "Чалъндж къп" след втора лесна победа (видео)
„В неделния ден, най-изненадващо домакините ни заявиха, че трябва да освободим повечето стаи в 11 часа, а двубоят бе чак от 19 часа. Даже ни казаха, че

Ето къде трябвало да „спят“ волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони“.

са приготвили място, където да престоят играчите до мача. Заведоха водача на тима ни Кристиана Дедикова в новия ни „хотел“, а той бе… едно физкултурно салонче, в което бяха поставили дюшеци на пода. Бяхме втрещени от решението на домакините и категорично отказахме. Австрийците явно бяха готови на всичко, за да ни разколебаят преди втория двубой, и в крайна сметка всички се наблъскахме в 5 стаи до мача. Нямаше как да потърсим съдействие от ЦЕВ в неделния ден, но веднага уведомихме дежурния делегат на двубоя за случилото се и внесохме жалба. Организацията бе под всякаква критика, храната далеч от нормалното, но всичко това преглътнахме. Но да спят играчите във физкултурен салон, нямаше как да позволим. Имаше и други „елементарни номера“, но няма да ги коментирам. Важно е, че момчетата се държаха мъжки, изиграха мача като колектив и успеха е на лице, за което заслужават поздравления“, коментира мениджъра на клуба Людмил Найденов.
На осминафинала, дупничани чакат победителя от двубоя между украинския Барком-Кажани и румънския гранд Динамо (Букурещ).

zadupnitsa.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти