Челси е похарчил най-много за трансфери

Челси е похарчил най-много за трансфери
Хавертц изригна с хеттрик при разгром на Челси, Тиаго Силва и Бен Чилуел дебютираха (видео)
Хавертц изригна с хеттрик при разгром на Челси, Тиаго Силва и Бен Чилуел дебютираха (видео)

Лондонският Челси е похарчил най-много средства за подсилване на състава по време на трансферния прозорец, който затвори снощи.

Сините от английската столица са вложили 247,2 милиона евро за привличането на седем нови попълнения, като най-скъп е Кай Хавертц от Байер Леверкузен, който беше откупен за 80 милиона евро. Втори е Манчестър Сити с разходи от 156,8 милиона евро, а третата позиция заема Барселона със 124 милиона евро.

Изненадата по време на трансферния прозорец са италианския Парма и Бенфика, които са платили съответно 76,4 милиона и 98,5 милиона евро за нови играчи.

Барселона, Наполи и Аякс пък са първенци по приходи по време на този трансферен прозорец. Барселон продаде шестима играчи, като получи за тях 126,5 милиона евро. Най-високата цена е на Артур, който премина в Ювентус срещу 72 милиона евро. Наполи се раздели с 11 играчи срещу 114,48 милиона евро. Аякс продаде четирима за 101 милиона евро. Най-ефективен на трансферния пазар пък е бил Байер Леверкузен, който отчита чиста печалба от 64 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички