Хамилтън промени мнението си относно съдиите на ФИА

Хамилтън промени мнението си относно съдиите на ФИА

Звездата на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън промени напълно мнението си в рамките на няколко дни и вече не твърди, че решенията на стюардите на ФИА и периодичните промени в правилата не са насочени лично срещу него и отбора му.

„Не мисля, че решенията по време на състезанията и новите правила са насочени лично срещу мен или Мерцедес. Винаги започват да обръщат специално внимание на отборите, които са лидери и доминират по-дълго. Всяка част от нашата машина преминава през двойни и дори тройни проверки от инспекторите на ФИА. Те променят правилата, например по отношение на параметрите на двигателя или другите, опитвайки се да направят състезанията по-интересни“, заяви Хамилтън.

Миналата неделя по време на Гран При на Русия стюардите на ФИА наказаха шесткратния световен шампион с десет секунди престой в бокса и му добавиха две наказателни точки към състезателния лиценз. Ден по-късно от ФИА преразгледаха решението си и анулираха двете наказателни точки. Хамилтън реагира остро още по време на състезанието по радио връзката с отбора на Мерцедес, като най-напред протестира, че подобен регламент не е записан в документите, а след това съзря и конспирация да бъде спрян по пътя към рекорда на Михаел Шумахер. Самото наказание попречи на британеца да спечели 91-ва победа в старт от Формула 1, колкото има и германската легенда.

„Разбира се, че се опитват да ме спрат. Но това беше очаквано. Но няма проблеми. Навеждам главата и оставам фокусиран в моите си цели“, заяви Хамилтън след ГП на Русия.

Още от Моторни спортове

Виж всички