Серина Уилямс обясни защо се е оттеглила преди мача с Пиронкова

Серина Уилямс обясни защо се е оттеглила преди мача с Пиронкова

Поставената под №6 в схемата на “Ролан Гарос” Серина Уилямс се оттегли от турнира от “Големия шлем” в Париж минути преди началото на мача си от втория кръг с българката Цветана Пиронкова. Причината за решението на американската легенда е контузия в ахилеса, а Серина даде повече подробности по темата.

“Наистина исках да играя. Но ахилесът ми се нуждаеше от повече време, за да се излекува след US Open. Успях малко да подобря състоянието му, но гледайки турнира в по-дългосрочен план, ще ми бъде ли възможно да премина през достатъчон мачове? Не мисля, че бих могла”, обясни мотивите за оттеглянето си от турнира Серина.
Изненада! Серина се отказа и Пиронкова е в третия кръг на "Ролан Гарос" без игра
Изненада! Серина се отказа и Пиронкова е в третия кръг на "Ролан Гарос" без игра
“Загрявката ми беше много кратка. Разговарях с треньора ми и го попитах какво мисли. И двамата стигнахме до идеята, че не би било добре за мен да опитам да играя днес”, продължи Уилямс, добавяйки, че не става дума за неотшумяла травма, а за “остра” контузия. “Мисля, че тялото ми е в доста добро състояние като цяло, но просто тази травма се случи. Просто малшанс в Ню Йорк”, каза Уилямс.
Епизод пореден: Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс
Епизод пореден: Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс
“По време на втория сет на мача ми от първия кръг (с Кристи Ан) почувствах, че се придвижвам с накуцване и това не беше добре. Трябваше да се концентрирам върху това да се придвижвам така, че да не накуцвам. Опитах. Винаги давам 100% от себе си, всички знаят това. Може би дори повече от 100%, ако това е въазможно. Мисля, че не е добра идея да играеш с травма в ахилеса, защото нещата може да се влошат”, каза още 39-годишната ветеранка.
Пиронкова, която се класира без игра за третия кръг, пък очаква следващата си противничка. Тя ще бъде чехкиня - Барбора Стрицова или Барбора Крейчикова.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички