Таня Богомилова: Имахме нужда от тази книга, тя дори закъсня

Таня Богомилова: Имахме нужда от тази книга, тя дори закъсня

Олимпийската шампионка в плуването от Сеул’88 Таня Богомилова бе гост на представянето на книгата “България на Олимп - спортните герои на една нация”, което се състоя днес в София.

“Събитието е невероятно, защото за първи път събира толкова много медалисти от олимпийски игри, което за нас е удоволствие и чест. Имахме нужда от тази книга. Тя дори трябваше да излезе много по-рано, но както се казва - по добре късно, отколкото никога. И е хубаво с тази книга да може да се запознае всеки един българин, защото тя е символът на България и гордо представя нашата мила родна страна”, заяви “Златната рибка” пред камерата на Sportal.tv.

В същото време Богомилова изрази оптимизъм за бъдещето на българския спорт.

“Вярвам, че ще имаме още такива шампиони. Трябва да бъдем оптимисти и се надявам това да стане в близкото време, защото България беше една от първите сили в света, а сега, за жалост, вървим в задните позиции. Но мисля, че всеки се стреми да отиде на върха. Въпрос на мотивация, възпитание и искане от самия човек е той да успее. Ако един човек не е мотивиран до крайност и да вярва в това, което прави, и в екипа, с който работи, няма смисъл да се хваща”, добави тя.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти