Формула 1 се справя добре в условията на пандемията от коронавирус

Формула 1 се справя добре в условията на пандемията от коронавирус

Увеличеният брой положителни резултати от тестовете за COVID-19 в подготовката за състезанието за Гран При на Русия във Формула 1 показва, че здравните протоколи работят добре, заявиха от Международната автомобилна федерация (ФИА). Седем души бяха с положителен резултат от общо 3256 теста, направени между 18 и 24 септември на пилоти, екипи и персонал. Имаше само девет случая в деветте предишни кръга от сезона.

„Формула 1 и протоколите на ФИА работят много ефективно, включително тестване, проследяване и други мерки за безопасност, за да се осигури социално дистанциране“, обяви говорител на Формула 1.

„Винаги сме казвали, че ще има положителни случаи, и сме показали, че когато се появят, можем да се справим със ситуацията безопасно, без да прекъсваме дадено събитие“, добави той.

Шест от последните положителни теста са били на помощен персонал, а другият на британски телевизионен водещ, който не е пътувал до Русия. ФИА е провела общо около 47 хиляди теста от откриването на сезона през юли в Австрия. Гран при на Русия беше първото състезание за годината със значителен брой зрители.

Първите осем кръга се проведоха при закрити врати заради пандемията, като около 2880 зрители на ден бяха допуснати на Гран При на Тоскана на италианската писта „Муджело“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти