Ботас спечели шеста поредна първа тренировка на старта на уикенда в Русия

Ботас спечели шеста поредна първа тренировка на старта на уикенда в Русия

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-доброто време в първата свободна тренировка преди Гран При на Русия във Формула 1. По този начин, финландецът удължи серията си от спечелено откриващи уикенда сесии на шест.

Втори в първите 90 минути на „Сочи“ остана Даниел Рикардо с Рено, който завърши на 0.507 от Ботас, докато тройката запълни Макс Верстапен, който даде резултат с 0.654 по-слаб от този на финландеца.

Съотборникът на Ботас, Люис Хамилтън остана едва 19-ти в откриващата уикенда сесия, след като допусна пилотска грешка в средата на сесия и трябваше да кара цялата втора половина на тренировката с гума с огромно плоско петно. Зад британецът се нареди единствено представителят на Уилямс Никола Латифи, който се удари в стената на десети завой 40 минути преди края на сесията, като това наложи изкарването на червения флаг.

Освен Латифи, и Карлос Сайнц-младши се озова в предпазните заграждения, но за разлика от канадеца, пилотът на Макларън успя да се върне до бокса, но механиците му не бяха способни да възстановят неговия автомобил навреме за да може той да се върне на пистата преди карирания флаг.

Още от Моторни спортове

Виж всички