Стамен Белчев: Мачът не беше толкова лесен! ЦСКА също има своите шансове срещу Базел

Стамен Белчев: Мачът не беше толкова лесен! ЦСКА също има своите шансове срещу Базел
Наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев сподели, че е доволен след успеха с 3:1 над Б36 (Торшавн), след който "червените" са само на крачка от класиране в групите на Лига Европа. Преди това ЦСКА-София ще трябва да се справи, най-вероятно, с Базел, който поведе на Анортозис с 3:0 още до 20-ата минута. 

"На полувремето имахме два гола аванс. Като цяло мачът не беше толкова лесен. Знаехме, че противникът ще опита да последно да направи нещо. Бях сигурен, че ще ги пречупим, ако отбележим втори гол. Върнаха един гол и имаше лека несигурност. Винаги се подготвяме по един и същи начин за всеки съперник. Понякога се получава, понякога не. Направихме много добро първо полувреме. Пресирахме високо, държахме трайно топката и имахме доста ситуации. Можехме още през първото полувреме да вкараме трети гол. На полувремето си говорихме, че мачът започва сега. Не трябваше да има отпускане. Трябваше да имаме острота". 
"Всеки мач е различен. Иска ми се винаги да печелим играта на фланга. В съвременния футбол ако спечелиш фланговете, печелиш мача. Трябва да се опитаме да използваме празните пространства. Доволен съм от всички. Доволен съм и от Греъм Кери, който игра на добро ниво. През второто полувреме намалихме оборотите. Може би футболистите очакваха, че ще вкараме лесно трети гол. Ще използваме максимално дните до мача с Базел. Той се явява бонус за нас. Нека не избързваме и да мислим първо за Локомотив". 

"Ще гостуваме в Базел, но ще трябва да се справим по най-добрия начин с хората, които имаме. Ще разузнаем отбора на Базел, но трябва да знаете, че ЦСКА също има своите шансове. Надявам се, че ще ги използваме". 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти