Грък поиска 310 хил. лв. от ЦСКА, засега съдът стопира голяма каша

Грък поиска 310 хил. лв. от ЦСКА, засега съдът стопира голяма каша

Бившият футболист на фалиралия ЦСКА Илиас Кириакидис е поискал СГС да признае дълг на червените към него на стойност 310 000 лева. Датата на предявената претенция е от 22 ноември 2019 г., видя Sportal.bg.

Кириакидис е изтъкнал като основание решение на Камарата по разрешаване на спорове към ФИФА от 23 юли 2015 г. С определение на Софийски градски съд от 26 август 2020 година доводите му не са приети, а мотивът е: “предявената неприета сума е недоказана по основание и размер”.

Не е ясно дали гръкът има право да обжалва и ако “да”, дали ще го стори, но решението на СГС стопира засега голяма каша.

Ако претенцията му бе удовлетворена, то на Кириакидис му се полагат пари от 8-те милиона, които “Ред енимълс” плати за активите и емблемата на ЦСКА.

Разпределението на сумата обаче отдавна е направено. Sportal.bg се консултира с юристи за този любопитен казус и те заявиха, че при положителна за гръцкия футболист развръзка част от въпросните 310 000 лева трябва да бъдат изплатени от държавен гаранционен фонд.

Съдът е излязъл с положително решение, но за друг кредитор на ЦСКА - “Камеко”. На 26 август 2020 г. СГС е одобрил допълнителен списък №9 на приети предявени вземания и въпросното дружество фигурира в него със сума от около 9600 лева.

За разлика от случая “Кириакидис”, този развой не е от съществено значение за процесите в ЦСКА, тъй като “Камеко” не попада в категорията на кредиторите, на които се полагат пари от разпределението на 8-те милиона.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти