ВА "Стойчев-Казийски", Люлин и Левски София се класираха за участие в държавните финали

ВА "Стойчев-Казийски", Люлин и Левски София се класираха за участие в държавните финали

Отборите на ВА Стойчев-Казийски, Люлин и Левски София се класираха за участие в държавните финали по волейбол на България за момчета до 13 години.

Трите тима заеха първите три места в крайното класиране на първенството на регион Витоша (обхваща софийските клубове). Участие взеха шест отбора, като освен изброените три, в първенството играха още тимовете на ЦСКА, Софийски университет и Славия.

На финала на турнира, съставът на ВАСК надигра Люлин с 2:1 гейма. Така младите волейболисти на ВАСК, водени от новия треньор в школата Мирослав Илиев, завършиха като първенец в софийското градско първенство. Люлинци останаха втори.

В спора за трето място състезателите на Левски София се наложиха над Софийски университет с 2:1 гейма. така те оформиха челната тройка и също продължават напред. Представителите на СУ завършват четвърти и не успяха да намерят място на държавните финали.

По регламент на БФВолейбол за тази възраст в спора за титлата участват 18 отбора. Класират се първите три тима от всеки от шестте волейболни региона на България. Държавните финали са насрочени за 29 септември, като домакинът все още не е обявен.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички