Саша Илич за Sportal.bg: На Балканите има изключителни таланти, Божинов ме информира за българския футбол (видео)

Саша Илич за Sportal.bg: На Балканите има изключителни таланти, Божинов ме информира за българския футбол (видео)
Футболът на Балканите в момента не е това, което ми се иска да виждам, но има надежда нещата да се подобрят в бъдеще. Това е мнението на легендарния футболист на Партизан (Белград) Саша Илич, който в момента е национален селекционер на юношите на Сърбия до 17-годишна възраст. Заедно с тима си той бе на лагер в София в националната футболна база в Бояна. Ръководеният от него отбор спечели и двете контролни срещи с връстниците си от България. Първият мач с 2:0, а във втория неговата селекция записа успех с 2:1. Пред камерата на Sportal.bg, той сподели, че в нашите географски ширини има изключителни таланти.
"Бих се радвал, ако нивото на футбола на Балканите бе по-добро. Не съм особено впечатлен от ситуацията в момента, но се надявам, че ще дойде период, в който нашият балкански футбол ще се възроди. Тук има страхотни таланти, изключителни деца. Просто трябва да играят повече професионален футбол в мъжки тимове и да намерят мястото си в големи европейски клубове", каза Илич, който има повече от 800 мача с екипа на Партизан.

При "гробарите", както е прозвището на сръбския гранд, Илич е бил съотборник с българските футболисти Валери Божинов, Иван Иванов и Иван Бандаловски. Илич не спести суперлативите си за тях.

"Това са едни прекрасни момчета. С Божинов се видях няколко пъти тук в България. Иван Иванов дойде на първия мач да гледа и с него се срещнах. С Бандаловски се чухме по телефона, но той е в Пловдив, готви се за мач, тренира и не успя да дойде до София. Тримата са страхотни момчета и супер играчи. Много помогнаха на Партизан и аз не съм губил контакт с тях, дори след като си тръгнаха от отбора", каза Илич.

Бившият атакуващ полузащитник е добре запознат и с българския футбол. Той каза, че Валери Божинов не пропуска да го информира за случващото се у нас. Знае, че през последните 10 години абсолютен хегемон е Лудогорец, но се надява отборите с традиции в България като Левски и ЦСКА отново да намерят своят път към славата, която са имали през миналите години.   

Още от БГ Футбол

Виж всички