Президентът на Интер: Срещата с Конте бе драматизирана, не можем да инвестираме в Меси

Президентът на Интер: Срещата с Конте бе драматизирана, не можем да инвестираме в Меси

Президентът на Интер Стивън Жанг заяви, че скорошната среща между него и Антонио Конте е била излишно драматизирана от медиите, като също така отрече “нерадзурите” да са проявявали интерес към суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

“Трансферната ни стратегия? Футболът преживява много деликатен и турбулентен момент на международно ниво. Това отношение на предпазливост не само ще се отрази на настоящия трансферен прозорец, но и трябва да се уважава и в бъдеще. То е част от послание за последователност във финансово стабилен проект. Всички в Интер се стремим към победата, тази амбиция е част от нашата мисия. Никога не съм виждал някой да работи с такъв интезитет като Конте. Тази характеристика също ни свързва, както и вниманието към детайла. Следвам принцип - чувството за приобщеност. Когато наемам професионалист, говоря общо за всеки служител на Интер, който има много специфична роля, аз възнамерявам да работя с тази жена или този мъж за цял живот.

Нека ви кажа, че тонът на срещата ми с Конте беше драматизиран. Беше необходим размисъл. Видях един спокоен и конструктивен треньор, с много по-различно настроение от това, за което се пишеше по медиите. Когато седне на маса, той представя своите идеи по спокоен начин, довършвайки своите предложения за доброто на състава и клуба. Така премина срещата с него и ръководството на Интер. Интерес към Меси? Не, подобна инвестиция не може да бъде част от нашия проект, поне в момента е така. Иновацията, планирането, постоянния растеж и финансовата стабилност са нашите основи”, коментира Жанг пред “Кориере дела Сера”.

Още от Футбол свят

Виж всички