Официално: Рома се подсили с талантлив защитник

Официално: Рома се подсили с талантлив защитник

От Рома официално обявиха привличането на 20-годишния защитник Мараш Кумбула от Верона. Това стана чрез двегодишен наем със задължителна опция за откупуване.

Междувременно, като част от сделката, римляните ще преотстъпят на “жълто-сините” за същия период от време трима свои играчи - Мерт Четин, Матео Канселиери и Абудрамане Диаби. Техните наеми също включват задължително откупуване. От Рома допълват, че ще трябва да доплатят 13,5 млн. евро, както и още 3,5 млн. евро под формата на бонуси за талантливия бранител.
Договорът на албанеца с “вълците” е за следващите пет сезона, като ще носи фланелката с номер 24. Юношата на Верона има 28 мача за клуба, а миналата година дебютира и за националния отбор на своята страна. Той беше свързван с трансфер в Интер и Лацио, но в крайна сметка ще играе за Рома.

“Рома представлява възможност и предизвикателство, като беше невъзможно да откажа. Бях убеден от плана на клуба и нямах никакви колебания да направя този избор. Ще направя всичко, за да се уверя, че няма да разочаровам тези, които показаха, че имат вяра в мен”, заяви Кумбула пред клубния сайт.

“Мараш беше една от нашите топ цели и сме доволни, че подписахме с него. С привличането му доведохме в Рома млад талант, който изпъкна миналия сезон, както и играч, разполагащ с всички необходими умения да се превърне, заедно с други футболисти, във важна част от колектива, който изграждаме за бъдещето”, добави изпълнителният директор Гуидо Фиенга.

Още от Футбол свят

Виж всички