Ман Сити и Ливърпул са най-скъпите отбори в света

Ман Сити и Ливърпул са най-скъпите отбори в света

Пандемията от Covid-19 предизвика огромни финансови загуби във футболната екосистема. Клубовете претърпяха сериозни спадове по отношение на приходите и в стойността на играчите. Въпреки това водещите отбори продължават да имат милиони като пазарна стойност на футболистите си.

Според ново изследване Манчестър Сити и Ливърпул са на върха на списъка за най-богатите отбори в света. Общата стойност на играчите им надвишава 2 милиарда евро.

“Гражданите” са на първо място в този списък за 2020 г. 31 футболистите на клуба са оценени общо на 1.04 милиарда евро. Стойността на 27 от играчите обаче е намаляла тази година. Най-скъпият футболист на тима Рахийм Стърлинг е загубил 32 милиона от пазарната си цена и сега е оценяван на 128 милиона.

Играчите на Ливърпул имат обща стойност 1.02 милиарда евро. Пазарната оценка на двамата най-скъпи играчи на мърсисайдци Мохамед Салах и Садио Мане е намаляла с 60 милиона.

На трето място в класацията е Барселона, въпреки проблемите в клуба. Играчите на каталунците са оценени на малко над 1 милиард. След тях се нареждат Челси и Реал Мадрид съответно с 930.5 милиона и 930.3.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти