Йовица Арсич: Ще направим всичко по силите си, за да спечелим

Йовица Арсич: Ще направим всичко по силите си, за да спечелим

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич заяви, че неговите играчи ще се борят до последно, за да спечелят двата мача от квалификациите на Шампионската лига на турнира в Ботевград, а с това и място в групите на престижната надпревара.

"Винаги има шансове. Щом участваме и сме дали заявка, разчитаме да използваме възможността, която ни е дадена. Наясно сме, че срещаме много сериозен отбор в лицето на Цмоки Минск. Те са по-сработени с по-висок бюджет, но ние играем в нашата зала и ще направим всичко по силите си, за да спечелим. В един мач всичко е възможно.Ще си проверим късмета", каза Арсич на пресконференция.

"Състоянието на отбора не е на 100%, защото имахме малко проблеми, докато сглобихме целия състав и пристигнат американските състезатели. Най-големият проблем в подготовката беше, че другите български отбори още не бяха започнали подготовка и нямахме достатъчно контроли, но вече изиграхме няколко контроли в Сърбия и мисля, че отборът е на малко по-добро ниво в момента.

Момчетата работят добре. Доволен съм от поведението им. На тренировка всички са много мотивирани, въпреки че вирусът ни създаде някои проблеми да се организираме, но мисля, че вече всички са на добро физическо ниво и очаквам до първия мач да играем още по-добре", добави Арсич.

Баскетболистът Станимир Маринов, коментира как се чувства, след като преболедува коронавирус и за амбициите на тима.

"Паузата беше доста голяма. Аз изкарах коронавируса, имах проблеми с въздуха, с дробовете, но вече нещата се подобриха. Още сме в процес на сплотяване, но контролите в Сърбия ни помогнаха. Този формат на Шампионската лига е добър за нас, един мач решава всичко, няма право на поправка. Главно се надявам на това, че сме домакини, въпреки че ще играем без публика. Ще дадем всичко от себе си. Балкан винаги се бори докрай. Тази пандемия стопира баскетболните инстинкти. Лично аз като се върнах в залата ми беше много трудно. Този вирус повлия лошо на баскетбола, но ще отмине, просто трябва време", каза Маринов.

"Отборът на Балкан ще излезе пределно мотивиран и фокусиран. Приемаме ги като мачове на живот и смърт. От друга страна е просто един мач, който ни помага да вървим нагоре и да сплотим колектива. Мисля, че с помощта на целия щаб, ще се компектоваме и ще направим един страхотен колектив, което е най-важното в отборния спорт и мисля, че това ще ни помогне да постигнем целите си", каза още гардът на Балкан, за когото това е трети престой в Ботевград.

Още от Баскетбол

Виж всички