Лампард разкри как в Челси са убедили Вернер да прeмине в клуба

Лампард разкри как в Челси са убедили Вернер да прeмине в клуба

Мениджърът на Челси Франк Лампард разкри как “сините” са успели да убедят Тимо Вернер и останалите шест нови попълнения на лондончани да преминат на “Стамфорд Бридж”. Според него е много важно в преговорите с тях, футболистите да разберат колко голямо е желанието на клуба да ги привлече.

“Когато си в конкуренция с Ливърпул и Манчестър Сити, ти разбираш, че трябва да представиш на играча твоя клуб в най-добрата позиция. Мисля, че след като съм бил такъв футболист в даден момент, идеята на мениджъра е да се опита да продаде идеята за трансфер в клуба и как той иска да продължи напред. Петер Чех, в своята роля на директор, прави същото. Аз се стремя да го правя възможно най-добре, когато говоря с играчите.

С футболист като Тимо ние имахме много, много голямо желание да го привлечем. Той трябва да усети това от нас. На мен ми хареса всичко, което той ми каза в този тип разговори. Същото важи и за останалите подобни играчи, с които съм говорил. Този разговор между мениджър и играч е наистина важен, защото нашите взаимоотношения трябва да са добри. Това, което можеш да направиш, е да дадеш най-доброто от себе си като клуб, защото конкуренцията също го прави. Затова мисля, че можем да сме доволни, че привлякохме футболисти от такова ниво. Просто така се опитахме да работим. Сега предстои вторият етап - новите попълнения да се приспособят и да заиграят на върха на възможностите си”, заяви Лампард, цитиран от английските медии.

Още от Футбол свят

Виж всички