Ласо: Пристигнахме с високи амбиции, надявам се да вдигнем Суперкупата

Ласо: Пристигнахме с високи амбиции, надявам се да вдигнем Суперкупата

Старши треньорът на Реал Мадрид Пабло Ласо взе участие във виртуална пресконференция преди началото на турнира за Суперкупата на Испания. Днес от 22:30 часа българско време "белите" се изправят срещу Иберостар Тенерифе в среща от полуфиналната фаза на турнира. Ето какво каза Ласо преди двубоя.

За предсезонната подготовка - "Сезонът започва нетрадиционно, защото най-сетне успях да използвам всичките си играчи още от началото. Обикновено започваме подготовка без редица играчи, така че това е в плюс за нас и съм доволен"

Подкрепление на позиция 5 - "Късметлии сме, че трансферният прозорец все още е отворен. Ние винаги се оглеждаме за нови попълнения, независимо на каква позиция. Давам пример с привличането на Тавареш. В момента разполагам с достатъчен брой играчи, които могат да играят на позицията център"

Цели за турнира - "Пристигнахме с високи амбиции, приемаме този турнир като предизвикателство и отговорност. Но все пак не трябва да забравяме, че това е първият ни официален мач за сезона. Готови сме да бъдем конкурентоспособни още от първия ден и се надявам да вдигнем Суперкупата"

Какво мисли за Тенерифе - "Те свършиха чудесна работа, откакто се качиха в Лига Ендеса, не може да им се отрече. Контузията на Тодорович е тежък удар за тях, но знам, че той ще се възстанови. Не вярвам, че тази лоша новина ще наруши хармонията в отбор, който вече е заработил на пълни обороти"

Гладен ли е отборът за титли след провала в Лига Ендеса - "Никога не поставям под съмнение глада за титли на отбора. Опитваме се да растем по най-ефикасния начин. Преди пандемията се справяхме добре. Заключителната фаза на Лига Ендеса бе успех за испанския баскетбол заради завръщането на баскетбола. Ние просто не бяхме на ниво. Трябва да забравим за това и да продължим да печелим титли в името на Мадрид"

За Алберто Абалде и Карлос Алосен - "И двамата са по-добри от родителите си. Сключихме страхотни сделки с тях. Алберто се интегрира в отбора бързо, искахме да видим как ще пасне на различни позиции. Карлос умее да дава енергия на отбора. И двамата са играчи с голямо бъдеще, така че очакваме много от тях още от първия ден"

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти