Отложиха мач от Купата на Германия

Отложиха мач от Купата на Германия

Двубоят между Шалке 04 и Швайнфурт от първия кръг на турнира за Купата на Германия в неделя беше отложен, след като Тюркгюджю Мюнхен оспорва в съда, че е трябвало да бъде участник в надпреварата.
Швайнфурт беше избран от местната баварска федерация, тъй като беше на върха в четвъртото ниво на регионалната лига през юли, когато сезонът се поднови след паузата заради пандемията от коронавирус.

Но съд в Мюнхен прие делото на Тюркгюджю, че те трябваше да бъдат избрани, тъй като са били на върха на баварската регионална лига, когато първенството беше спряно за първи път през май, а впоследствие спечели промоция за трета дивизия, тъй като всички резултати след рестарта бяха анулирани.

Германската футболна федерация отложи мача в неделя, тъй като баварска федерация подготвя обжалване.

"Наистина е разочароващо, че срещата ни за Купата на Германия в неделя беше отложен. Ако регионалният съд в Мюнхен реши, че Тюркгюджю Мюнхен законно заслужава да играе в Купата на Германия, тогава ние ще уважим това решение и ще очакваме с нетърпение да се изправим пред този съперник, когато и да е този мач, каза спортният директор на Шалке 04 Йохен Шнайдер.


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички