Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1

Левски София навлиза и в женския волейбол

Левски София навлиза и в женския волейбол
Левски София ще има отбори и в женското направление на държавното първенство за подрастващи.За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.

Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на
„Левски София”. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета.
Първоначалният план за реализация на тази идея бе това да стане от есента на 2021 – поне година след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи.
След като стана ясно обаче, че досегашният клуб с женско направление - „Левски Волей”, прекратява дейност, бе взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения.


„От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на „Левски” Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата. След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите. Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало”, заяви единият от председателите на „Левски София” Владимир Николов.

Близо 25 момичета започнаха тренировки още през юли в зала „Академика” заедно с Нора Тонева. Към тях се присъединиха и няколко талантливи деца от школата „Владимир Николов”, която също ще подготвя момичета за „Левски София”, както го прави при момчетата.


От 4 години „Левски София” успешно развива мъжко направление, като през последните два сезона клубът бе номер 1 по спечелени медали при подрастващите. Амбициите на ръководството са този модел да се пренесе и при женските гарнитури.

Групите за момичета също ще бъдат напълно обезпечени като тренировъчен процес, оборудване и екипировка. Те вече провеждат своята физическа подготовка в открития наскоро наш спортен център Garitage, а от ноември ще се преместят в новата зала „Левски София”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички