Бербатов иска нови лица начело на българския футбол

Бербатов иска нови лица начело на българския футбол

Бившата звезда на българския футбол - Димитър Бербатов, даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед призна, че футболът ни се нуждае от промяна, но не заяви категорично дали той ще бъде част от нея. 

"Вкъщи съм си и обръщам повече време на семейството в момента. Въпреки че ситуацията в глобален план е лоша, плюсът е, че имаме повече време за семейството и децата си. Всички очакваме нещата да се нормализират в скоро време", заяви Бербатов. 

УЕФА отряза Бербо и Мартин за треньори
УЕФА отряза Бербо и Мартин за треньори

"Следващите стъпки са неща, за които гледам да не оповестявам много информация. Когато дойде момента, ще се разбере. Сега обаче една от тези стъпки е излизането на книгата ми, която е готова вече. Това е нещо, върху което се бях съсредоточил. Ще бъде готово скоро. Другите неща лека-полека се осъществяват."

"Не би трябвало хората да се олицетворяват само с едно нещо, което могат да правят. Има хора, които могат да правят няколко неща и са наистини добри. Кое от тези неща ще ми се отдаде шанс да започна, тепърва ще се разбере. Аз обичам да съм подготвен, да имам нужните инструменти и когато дойде моментът, да направя нужните крачки", допълни Бербатов. 

"Трябва да е нов човек, който не е бил толкова време в тези среди. За съжаление, видяхме, че не се носят нужните резултати. Има много плюсове, разбира се, но си има и минусите. Може би наистина е дошло време за промяна. Когато му дойде времето, ще разберем кой ще е този нов човек. Не е нужно да е бил футболист. Той трябва да може да организира екип около себе си, за да създаде подходяща стратегия за българския футбол. Това е огромна задача, но все отнякъде трябва да се започне", заяви Бербо за новата фигура, която трябва да оглави БФС. 

Бербатов не призна дали ще се кандидатира за президент на БФС, но затвърди мнението си, че промяната трябва да бъде наложена от нови лица. 

"Това е нещо, което ще се разбере, когато му дойде времето. Трябва да се почувствам готов, да знам, че мога да се справя с предизвикателството. За подобно нещо човек никога не е 100% готов, грешки винаги ще има. Трябва да се започне промяната отнякъде, не може да търсим решение в миналото. Има млади, амбициозни, талантливи хора в България, само трябва да им се даде шанс за изява."

"Винаги има хора, които си вършат работата съвестно, дори в този момент, но трябва да се видят кои са те, да им се даде шанс да продължат. Не може просто да кажем, че никой не става, но не може да търсим и решения в миналото. Да гледаме към хора, които много време са били в тези позиции. Трябва да се дава възможност на по-млади хора, тъй като така ще има възможност да работят напред във времето", завърши Бербатов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички