Андрей Жеков: Ако сме добре подготвени, ще окажем съпротива на всеки един в Суперлигата

Андрей Жеков: Ако сме добре подготвени, ще окажем съпротива на всеки един в Суперлигата

Волейболистите от мъжкия отбор на Левски София водят подготовка за новия сезон в Суперлигата вече втора седмица. Старши-треньорът Андрей Жеков заяви, че тимът ще се събере в пълен състав едва след две седмици, а ето какво каза още той в интервю за BGvolleyball.com за тренировъчния процес:

Как върви подготовката на отбора?

Започнахме с физическа подготовка, но започваме да обръщаме вече внимание и на волейбола. Както смятаме, че има време, така ще мине този месец и половина до старта на първенството много бързо. Не е чак толкова много времето, с което разполагаме. Почти половината ни състав обаче има ангажименти с националния отбор за юноши под 18 години в Италия. Така че най-рано ще се съберем в пълен състав след две седмици. До тогава трябва да положим все пак някакви основи, защото тези момчета, които ще се присъединят, са вече част от мъжкия отбор и са наясно със системата за игра.

Имате нов разпределител и нови попълнения, как върви сработката?

Като всяко ново нещо се изисква време. Голяма част от отбора е променена. Нашите юноши продължават да бъдат част от тази селекция, което е идеята на клуба, но като цяло имаме много нови състезатели. Със сигурност няма да стане сработката за една – две седмици. Вярвам, че ще изградим един добър колектив.

Попаднахте в може би най-силната група за предварителните турнири в Суперлигата, заедно с Хебър, Локомотив (Пловдив) и Черно море, твоят коментар?

Така е отредил жребият, няма какво да кажа. Остава във времето, което имаме, да се подготвим по най-добрия начин. Надявам се да сме здрави и да постигнем едно оптимално състояние, защото наистина групата не е лека. Вярвам, че ако сме добре подготвени, можем да окажем съпротива на всеки един съперник.

Все пак в Локомотив направиха една добра селекция..

Да със сигурност. Още един клуб в българския волейбол заявява амбиции. Също така това е възможност за голям град като Пловдив да има още един добър волейболен отбор. Това само може да ни радва.

А подготвени ли сте за „лош“ сценарий, ако не успеете да се преборите ще бъдете във втората осмица?

Един треньор трябва винаги да е подготвен за най-лошото. В спорта всичко може да се случи. Аз обаче вярвам, че ще успеем. Подготовката вече тече, използваме тези прекрасни условия в новия ни спортен център. Когато дойде време за турнира, който е по-подготвен ще играе сред първите осем, надявам се това да сме ние.

Коментар за формата на шампионата?

Излишно е да коментираме. Намираме се като цяло в несигурни времена. Взето е едно решение, то е за всички, нека да видим как ще се изпълни този план, дали ще е печеливш, дали ще е успешен. След това може да анализираме.

Ще бъде ли  първенството по-оспорвано и интересно?

Смятам, че нивото ще бъде по-високо. И виждайки съперниците, без да знам моментното им състояние, а само по селекция, мисля, че първенството в Суперлигата ще бъде още по-качествено.

Къде е мястото на Левски според твоите амбиции?

Моите амбиции са да се борим да бъдем първи. Аз винаги се стремя към първото място. Но сега най-важното е да изградим колектив. Да успеем да направим една добра среда, в която има условия за израстването на по-младите състезатели, и която позволява да гоним резултати.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти