Челино: Интер напълно сбърка с Тонали, беше двойно удоволствие да го продам на Милан

Челино: Интер напълно сбърка с Тонали, беше двойно удоволствие да го продам на Милан

Президентът на Бреша Масимо Челино разкритикува Интер заради оттеглянето им в битката за Сандро Тонали, като междувременно добави, че за него е било двойно удоволствие да продаде халфа на Милан заради фенските пристрастия на играча към “росонерите”.

“Интер напълно сбърка с подхода си. Бепе Марота го искаше, а Антонио Конте обожава играча. Другите клубове, които проявиха интерес, бяха отхвърлени заради “нерадзурите”. Момчето обаче стана нетърпеливо да разбере какво е бъдещето му. Сандро подкрепя Милан още от дете, така че сделката с тях ми достави двойно удоволствие, тъй като той беше доволен, а аз уважих клуб, който придаде истинска стойност на парите. Паоло Малдини има ДНК-то на Милан и всичко необходимо да стане голям директор.

Никога не бях откривал такъв талант в някоя от юношеските ми школи. Исках да го задържа, но за съжаление тази мечта се изпари с нашето изпадане и несигурността след пандемията. Трябваше да продавам, за да планирам бъдещето на Бреша без да наливам още мои пари, тъй като да бъда клубен президент е професия за мен, а не хоби. Щеше да ми хареса Сандро да беше заиграл за Рома. Преди време Мауро Балдисони ми каза, че Тонали е тяхна мечта, но сега дори не знам кой отговаря за трансферите там. Рома ми е много на присърце, така че, когато продадох Каляри, за мен беше мечта да купя “джалоросите” и да използвам максимално потенциала им, но не беше писано да стане”, заяви Челино пред “Ил Месаджеро”.

Още от Футбол свят

Виж всички