Ибишевич дарява цялата си заплата за благотворителност

Ибишевич дарява цялата си заплата за благотворителност

Новото попълнение на Шалке 04 - босненският ветеран Ведад Ибишевич, обеща да дари заплатата си за следващата година за благотворителни каузи и да оставя за личната си сметка само парите от бонусите. 36-годишният Ибишевич подписа договор за един сезон с кралскосините в четвъртък и обяви решението си във видео, публикувано на официалната страница на клуба.

"Цифрите, които обикалят из интернет пространството, са фалшиви, каза той относно спекулациите колко е заплатата му. - Шалке е в трудна ситуация, а аз исках отново да играя в Бундеслигата. Ето защо се разбрахме с клуба да нямам основна заплата."

Шалке по договор трябва да плаща на Ибишевич, който напусна Херта (Берлин) след края на миналия сезон, като е задължителна сумата, върху която ще бъде осигуряван здравно и пенсионно. Но той обеща, че ще дари това, което получи по личната си сметка.

"Ще играя само за бонусите, които са фиксирани. Това е типичен договор, който е базиран върху представянето на играча на терена".
Привличането на Ибишевич е от огромна полза за Шалке, който пострадаха доста от кризата, предизвикана от коронавируса и липсата на продадени билети. Кралскосините очакват поне още един сезон, може би на 75 процента, да бъде без публика и това няма как да не се отрази на бюджета им.
"Шалке си е Шалке, един страхотен клуб, каза Ибишевич. - Само шансът все още да бъда в отбора беше достатъчен стимул. Така или иначе основната ми заплата не трябваше да е толкова висока. Ето защо се разбрахме да даря всичко, което получа, за да стигнем до нула."
Спортният анализатор Йохен Шнайдер заяви, че никога не се е сблъсквал с такава ситуация в професионалния спорт, но тя показва колко огромна личност е Ибишевич и какъв клуб е Шалке.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички