Вернер: Лампард обяснява как ще се борим с отбори като Ливърпул и Манчестър Сити

Вернер: Лампард обяснява как ще се борим с отбори като Ливърпул и Манчестър Сити

Едно от новите попълнения на Челси Тимо Вернер говори пред официалния сайт на клуба за обстановката в отбора и разбирателството му с останалите футболисти. Нападателят призна, че вече познава района около стадиона и харесва Лондон като град.

“Много добре се установих. Знам вече пътя от вкъщи до тренировъчната база, така че това е добре. Това е важно да познаваш района, а ние тренирахме и на “Стамфорд Бридж”, така че знам пътя и дотам. Апартаментът ми е хубав, чувствам се щастлив и Лондон е невероятен. За мен той е един от най-хубавите градове в света. Като изключим някои от дните, времето също бе добро”, заяви Вернер.

“Когато за пръв път пристигнах в Англия, ми беше много трудно да разбирам всички, които говорят на английски, защото не бях говорил езика от ученическите ми години. Не беше толкова трудно, колкото очаквах, обаче всички ми помогнаха да се установя. Хората ми говореха много бавно, така че да мога да ги разбера и сега се чувствам много щастлив. Мога да разбирам всичко и да комуникирам на английски”, признава още нападателят.
Вернер говори още и за сънародника си Антонио Рюдигер, като заяви, че се радва да има познато лице около него: “Да има някой, който да говори на немски, винаги помага. Матео Ковачич също може да говори езика и това ми помогна. Те ми обясниха къде е подходящо да вечерям, къде е хубаво да заживея и други такива неща. Не познавах Лондон много добре и бе много важно да има две момчета като тях, които да ми помогнат да се установя”.
Успешен дебют за Тимо Вернер, но не и за Зиеш
Успешен дебют за Тимо Вернер, но не и за Зиеш
Германецът изказа мнение и за мениджъра на отбора Франк Лампард, като не скри радостта си от това да работи под негово ръководство. “Работата с мениджъра бе наистина много добра. Той показва и обяснява неща на целия отбор, не само на мен. Какво трябва да правим на терена, как да подобрим нещата от предния сезон. Той обсъжда плановете за бъдещето и обяснява как иска да се бори с отбори като Ливърпул и Манчестър Сити. Челси е голям отбор и с играчите, които притежава, мисля, че ще можем да достигнем нови висоти. Работим много в тактически, както и във физически план, за да сме сигурни, че сме готови за старта на новия сезон”, завърши Вернер.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички