Гледай на живо

Ужасът с Ериксен беляза втория ден на Евро 2020 - гледайте "Контра"

Тиаго Силва: Гриша Ганчев ми е като баща

Тиаго Силва: Гриша Ганчев ми е като баща
Бившият футболист на ЦСКА Тиаго Силва разкри, че човекът, на когото дължи най-много за успехите си в България, е Гриша Ганчев. Бразилецът даде интервю за "Канал 3" от родината си и се върна назад в годините, когато носеше екипа на "червените", Литекс и записа един мач за националния отбор на България. 

Тиаго Силва не скри, че му липсва времето, прекарано по родните терени, но въпреки разстоянието все още поддържа връзка с някои свои бивши съотборници. Сред тях са Витомир Вутов, Велизар Димитров, освен това продължава да поддържа контакт с Христо Стоичков, който го повика в националния отбор точно преди 15 години и Гриша Ганчев - човекът, който го привлече в Литекс и даде начало на силната му кариера у нас.  

Именно към бизнесмена Тиаго Силва има най-топли чувства и разказа за емоциите, които двамата са преживели преди години.

Гриша Ганчев ми е като баща. Дойдох в България, защото той се намеси и много искаше да ме привлече от Флуминензе. Той ми обеща, че това ще е трамплин за мен и не съжалявам, че преминах в Литекс. Адаптацията ми беше много трудна. В началото си мислех, че това е отбор от столицата, но когато пристигнах на летището ми съобщиха, че трябва да пътуваме още с автобус и бях шокиран. Следващите три месеца всеки ден исках да се прибера в Бразилия. Ганчев ме взимаше в неговия дом, правехме барбекюта заради мен, за да се чувствам добре и наистина успя да ми помогне да се адаптирам" спомня си Тиаго Силва. 

Още от БГ Футбол

Виж всички