Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 0:0

Чочев: Очакванията са в средата на септември или в края на месеца да играя минути за отбора

Чочев: Очакванията са в средата на септември или в края на месеца да играя минути за отбора

Новото попълнение на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев говори пред клубния сайт на „червените”. Българският национал разказа как се е стигнало до трансфера му от италианския Палермо и какви са очакванията му в новия му тим.

„Всичко се случи много бързо. Имах няколко срещи с ръководството на ЦСКА. Разбрахме се бързо и съм доволен, че ми подадоха ръка в труден за мен момент. Надявам се да вляза да играя колкото се може по-бързо”, коментира Чочев.

„Играх с Венци Василев и Мартин Камбуров преди да отида в Италия. Добри момчета и добри футболисти. Ще се радвам да играя отново с тях. Те са едни от хората, които ми помагаха, когато бях в ЦСКА на една крехка възраст. Изградили сме едно добро приятелство, особено с Венци Василев”.

Той изрази надежда също, че съвсем скоро ще може да се завърне на терена след дългото отсъствие заради тежката травма.

„Състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден. Очакванията са в средата на септември или в края на месеца да мога да играя минути за отбора. Нека обаче не бързаме много. Надявам се тези прогнози, които дават да се сбъднат”, каза халфът.

„Направих доста мачове и години в Италия, което ме радва, защото за един българин да се задържи в толкова силно първенство, е трудно. Там научих, че трябва много работа. Има футболисти с по-малко качества, но с много труд успяват. Научих се на дисциплина и раздаване на терена. Научих доста неща, които мисля, че ще ми бъдат полезни за в бъдеще.

Още от БГ Футбол

Виж всички