Пиоли: Тайната на успеха ни беше в работата, целта ни е класиране в ШЛ

Пиоли: Тайната на успеха ни беше в работата, целта ни е класиране в ШЛ

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира представянето на отбора през тази година, като също така посочи целта пред “росонерите” за следващия сезон.

“В началото трябваше да се опознаем един друг, а след това лека-полека израснахме. През 2020 г. само Аталанта спечели повече точки от нас. Загубихме от Интер след силно първо полувреме, а след това и от Дженоа, но в този случай това беше заради други фактори, независими от мача. Победите срещу отборите пред нас в класирането ни даде истинския тласък. Голямата разлика в мачовете след паузата за съжаление беше, че играхме без фенове на стадионите и адреналинът липсваше. Това беше наистина тъжно, тъй като привържениците са много важни за нас. Тайната на успеха ни в този период беше работата, която положихме. Израснахме като отбор и нашето самочувствие се увеличи. По време на паузата нашите собственици ни накараха да се чувстваме в безопасност, въпреки че страната изпитваше трудности заради коронавируса.

Сега всички сме във ваканция. Така че в момента най-важно е да почиваме и да презаредим батериите. Имам голяма увереност в този отбор и че можем да се подобрим. Разполагаме със солидни собственици, които ще ни подкрепят с целенасочени избори, и имам достатъчно късмет да мога да работя с много компетентни и професионални хора. Целта ни е да подобрим тазгодишната ни позиция в Серия “А” и най-после да се върнем в Шампионската лига. Няма да е лесно да се върнем към играта в Европа, но ще работим усърдно да направим феновете ни щастливи”, заяви Пиоли пред Skrill, които са сред премиум спонсорите на клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички