Боян Йорданов: Форматът на Суперлигата е странен (видео)

Боян Йорданов: Форматът на Суперлигата е странен (видео)
Според бившия национал и ново попълнение на Левски Боян Йорданов, форматът на Суперлигата за новия сезон 2020/21 е странен. Това обяви  диагоналът на специална пресконференция днес в Пресклуб България, където разказа пред медиите за завръщането си у нас, вижданията си за развитието на "синия" клуб и новото първенство в елита при мъжете.

"За мен лично предстои един странен и необичаен формат в Суперлигата. Очаква ни нещо ново, което е непознато. Винаги сме играли под друг формат  у нас. Затова тепърва предстои да разберем как ще се възприеме, какво ще се случи, но определено ще предстоят може би изненади и ще бъде интересно", коментира Боян Йорданов.

14 Боян Йорданов коментира завръщането си в България и в Левски
Относно предварителните турнири, в които 16-те участника са разделени в четири групи по четири отбора, след които ще стане ясно разпределението на тимовете в първата и втората осмица на елита, волейболистът коментира така:

"Ние сме в може би най-силната група на предварителните турнири, като съперници са ни Хебър (Пазарджик), Локомотив (Пловдив) и Черно море (Варна). Съставът на Хебър е фаворит – това е ясно. От своя страна Локомотив сформира много силен и опитен състав за предстоящия сезон. Черно море не може да се подценява изобщо. Ще бъде много трудно, особено срещу Локомотив, ще е главният ни съперник на турнира за второто място. Но нашата цел е първата осмица в елита. Ние също имаме опитни състезатели, ще се борим във всеки мач и се надявам, че ще продължим сред първите осем. Дори обаче да не стане, хубавото на този формат е, че отбори от втората осмица също ще имат шанс да се борят за участие на плейофи и да участват в спора за титлата".

14 Боян Йорданов коментира завръщането си в България и в Левски
Относно завръщането му в родния клуб Боян Йорданов коментира, че проектът Левски го е заинтригувал и го е накарал да остане в България.

"Имах оферти от чужбина за новия сезон, но избрах Левски. Хареса ми проектът за бъдещето и цялостната визия за развитието на клуба, а парите  от предложения в чужбина не са най-важното нещо. Също така от голям фактор за развитието на сините е и изграждането на залата, която ще е готова през октомври. Последните два месеца не съм спирал тренировки. Смятам, че съм в добра кондиция и добро здравословно състояние за моята възраст. Започваме подготовка на 24 август и вярвам, че ще съм добре на старта на тренировъчния процес".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти