Гледай на живо

Евро 2024: Испания - Хърватия 3:0

Димитър Младенов: Видели сме само хубави неща от господин Самуилов, всички заставаме зад това мнение

Димитър Младенов: Видели сме само хубави неща от господин Самуилов, всички заставаме зад това мнение
Георги Самуилов: Не съм човекът, който назначава мениджъри! Не искам да влизам в интриги
Георги Самуилов: Не съм човекът, който назначава мениджъри! Не искам да влизам в интриги

Легендата на Ботев (Пловдив) и шеф на детско-юношеската школа на отбора Димитър Младенов говори ексклузивно пред Sportal.bg за ситуацията в клуба и създалия се скандал с изгонването на Тервел Златев от страна на феновете. Бившият футболист коментира и новопривлечените чужденци, които пристигнаха, за да подсилят тима. Скандал в Ботев! Фенове изгониха новия изпълнителен директор "Ние заставаме твърдо цялата школа зад господин Самуилов. Видели сме само хубави неща. Попитал съм всички треньори и има единомислие в това отношение. Мисля, че това е най-правилното решение като управление на клуба и като финансиране и ние сме длъжни да заявим нашето мнение. Ние желаем той да остане, при него имаше абсолютно спокойствие и нещата бяха на много високо професионално ниво. Имам претенции да ги разбирам тези неща и затова твърдя това нещо, а и не само аз. Всички твърдим това. Какво да ми е мнението за Тервел Златев, не виждам някаква категоричност и нещо, което може да се случи по-добро от това, което сме видели с господин Самуилов. Изразявам като директор на школата своето мнението и на всички момчета. Няма човек, на когото да не му е взето мнението.
Попитан дали има разединение у феновете на отбора, Младенов заяви: "Не мога да коментирам мнението на феновете. Естествено, ще има хора, които са против и които са за. Не съм пред тях, че да мога да правя коментари. Но мисля, че е най-правилното господин Самуилов да остане. Школата работи по един прекрасен начин. Виждат се и резултатите. Ненапразно са подписали 10 човека с отбора и сме продали и хора навън. Видял съм от самото начало какво се случва в школата, бил съм от началото на основаването на новия клуб и затова смея да твърдя тези неща. Длъжен съм, като работя в клуба и управлявам школата, да застана зад това мнение и мнението на всички, които работят тук.

Шефът на ДЮШ коментира и появилата се в официалния сайт на клуба преди около месец декларация, подписана от повечето легенди на клуба, както и твърдението на сдружение "ПФК Ботев (Пловдив), че въпросните легенди не са били търсени: "Не мога да коментирам кой е изказал мнение, че няма такава декларация. За себе си мога да говоря, че бях попитан и изказах своето мнение. Мога да потвърдя, че такава декларация имаше.

Относно новите чужденци в отбора, Младенов заяви: "Да ви кажа честно, има си старши треньор, който трябва да носи своята отговорност и да преценя ситуацията. Аз не бих могъл да правя коментари. Естествено, след като има чужденци, които са на по-добро ниво, трябва да играят те, но ако не се разчита на наши момчета, също няма да е от полза".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички