Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу Джани Инфантино

Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу Джани Инфантино

Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу президента на централата Джани Инфантино поради липса на доказателства, обявиха от централата. На 30 юли прокуратурата в Швейцария обяви началото на производството срещу Инфантино, както и срещу Михаел Лаубер, който подаде оставка от поста федерален прокурор на Швейцария на 24 юли.

Както стана известно по-рано, Лаубер е имал няколко неофициални срещи с президента на ФИФА, докато прокуратурата разследва няколко случая, свързани с футболната федерация. Контролната комисия на прокуратурата и впоследствие Федералният административен съд стигна до заключението, че Лаубер "не казва истината" на комисията за третата си среща с Инфантино и по този начин "грубо е нарушил служебните си задължения".

"На 21 юни бе подадена жалба до Комитета по етика срещу президента на ФИФА и започна разследване. Всички материали бяха надлежно разгледани като част от разследването. След проучване на документацията и свидетелските показания беше решено да се закрият делата поради липса на доказателства по отношение на всички твърдения за нарушения на етичния кодекс на ФИФА", се казва в съобщението.

Въпреки това, Инфантино все още е обект на криминално разследване в Швейцария въз основа на подозрението, че е подтикнал главния прокурор Лаубер да злоупотреби със служебно положение.

Още от Футбол свят

Виж всички