Йозил: Аз ще реша кога ще си тръгна, не други хора

Йозил: Аз ще реша кога ще си тръгна, не други хора
Масут Йозил призна, че няма намерение да напуска Арсенал, въпреки малкото игрово време, което получава. Германският полузащитник има договор за още една година, но продължава да не попада в плановете на мениджъра на отбора Микел Артета и желанието на “артилеристите” е да се разделят с него. Голямата заплата на футболиста е една от основните причини поради която лондончани искат да се отърват от футболиста си. Халфът прибира по 350 000 паунда на седмица, като се смята, че от Арсенал са му предложили 18 милиона, за да се раздели с клуба.
Въпреки слуховете, които го свързват с трансфер в Турция, Йозил призна пред The Athletic, че не иска да ходи никъде: “Позицията ми е ясна. Тук съм до последния ден на нашето споразумение и ще дам всичко, което имам, за този клуб. Ситуации като тази никога няма да ме пречупят, те само ме правят по-силен. Показвал съм в миналото, че мога да се завърна в отбора и ще го докажа и сега. Аз ще реша кога ще си тръгна, не други хора. Не съм подписал за две или три години, подписах за 4 и това трябва да бъде уважавано от всички”.
Накрая германецът изрази любовта си към Арсенал, като заяви: “Нещата очевидно са трудни, но обичам Арсенал. Обичам да работя тук, обичам хората в клуба - истинските хора, тези, с които съм от дълго време тук. Обичам и Лондон, това е моят дом”.
31-годишният бивш футболист на Реал Мадрид записа едва 23 мача във всички турнири през този сезон, като успя да се разпише веднъж и да направи още 3 асистенции. Наскоро се появи информация, че от Фенербахче са пожелали да привлекат футболиста, но самият Йозил е отказал.
ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички