Хокейното първенство на България без ЦСКА?

Хокейното първенство на България без ЦСКА?

Първенството на България по хокей на лед за мъже изглежда ще започне без участието на ЦСКА. Това стана ясно от програмата, която беше разпространена от Червена звезда, който през миналия сезон дебютира в елитното ни първенство, а сега ще участва в квалификация срещу двата отбора, носещи името Левски – ХК Левски и Левски София. Първите два отбора от квалификацията ще участват в първенството.

Квалификационният турнир, където трите участници ще играят по един път помежду си, ще се проведе в периода 25-27 септември. Първенството, в което гарантирано място имат Ирбис, НСА и Славия, стартира на 20 октомври. Първият етап, който има и статут на турнир за Купата на България, ще продължи до 12 ноември. Вторият кръг ще се проведе в периода 17 ноември – 17 декември. Заключителният трети етап ще започне на 2 февруари и ще завърши на 25 февруари.
ЦСКА беше един от трите клуба, които не представиха играчи за картотекиране в различните възрастови групи в края на юли. Останалите два клуба са Варна Скейт и Ледени спортове (Варна). Не е изключено обаче ЦСКА все пак да участва в първенството с допълнително картотекиране на играчи, пишат колегите от "Хокейни новини".

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти