Етър без трима опитни играчи за старта на efbet Лига

Етър без трима опитни играчи за старта на efbet Лига

С гостуване на Царско село започва новия сезон в Първа лига съставът на Етър. Двубоят е във вторник от 20:00 ч. в столицата. Треньорският щаб определи групата от 18 футболисти за мача. От нея отпаднаха двама от най-опитните дефанзивни играчи – Яни Пехливанов и Божидар Кацаров, които са наказани, както и защитникът Христофор Хубчев, който още не е готов за игра след тежката операция.

“Подготовката ни преди първенството протече нормално, изиграхме четири контроли, които бяха полезни. Имаме някои проблеми, най-вече с отсъствието на наказаните Пехливанов и Кацаров. Добрата новина е, че Никола Колев вече е в строя, тренира пълноценно и влезе в последната контрола. Здравко Илиев от два дни също тренира пълноценно и ще е в групата, но участието му до последно е под въпрос”, коментира старши треньорът Петко Петков.

Така при наличието на 16 футболисти той допълни групата с юношите Калоян Митев и Юлиян Райков.

“Труден мач ни очаква, “Царско село” се подсили сериозно преди първенството, но нямаме никакво намерение да се предаваме и отиваме за точки”, добави наставникът на “виолетовите” Петко Петков.

20 футболисти картотекира „Етър” за новото първенство в Първа лига, като освен тях с отбора се готвят няколко юноши от школата и могат да бъдат ползвани за мачовете. Великотърновският клуб обяви имената на футболистите и номерата, с които ще играят през новия сезон. Новите попълнения са защитниците Пламен Крачунов, който ще играе с №6, и Мариян Иванов, който е с №26, халфовете Даниел Пехливанов, който взима №71, и Иван Михайлов с №8, както и преотстъпеният нападател Валентин Йосков с №98.

Етър, сезон 2020/2021


вратари
: 1. Христо Иванов, 13. Анатолий Господинов, 12. Цветомир Цанков;
защитници: 14. Иван Скерлев, 84. Здравко Илиев, 23. Христофор Хубчев, 6. Пламен Крачунов, 24. Георги Купенов, 26. Мариян Иванов, 70. Кольо Станев;
полузащитници: 20. Яни Пехливанов, 22. Никола Колев, 44. Божидар Кацаров, 11. Антон Огнянов, 71. Даниел Пехливанов, 16. Стелиян Добрев, 8. Иван Михайлов;
нападатели:, 7. Милчо Ангелов, 9. Иван Петков, 98. Валентин Йосков.

Още от БГ Футбол

Виж всички