Интересен жребий на турнира в Лексингтън, Винъс може да срещне Серина, но първо...

Интересен жребий на турнира в Лексингтън, Винъс може да срещне Серина, но първо...

Ясна е схемата за турнира в Лексингтън, с който продължава следващата седмица рестартът на сезона в WTA тура, чието начало бе дадено в началото на месеца с надпреварата в Палермо. Водачка в схемата е носителката на рекордните в "Оупън ерата" 23 титли на сингъл американка Серина Уилямс. Тя ще срещне в първия кръг сънародничката си Бернарда Пера, а във втория ще я очаква любопитна съперничка. Още на старта една срещу друга ще се изправят две бивши лидерки в световната ранглиста. Това са Винъс Уилямс и Виктория Азаренка.

Победителката от двубоя между 40-годишната Винъс и беларускинята ще излезе след това на корта именно срещу Серина, при положение, че последната не допусне изненада в първия си мач. Ако се стигне до сблъсък между двете сестри Уилямс, той ще е под №31, като до момента Серина има 18 победи и 12 поражения срещу по-голямата си сестра.
В половината на Серина са още две американки, на които можем да обърнем внимание - Слоун Стивънс и тийнейджърката Аманда Анисимова. Долната половина изглежда малко "по-рехава", като под №2 е поставена Арина Сабаленка (Беларус), а в нейната част е и третата в схемата Йохана Конта (Великобритания).

Още от Тенис

Виж всички