Лилард предаде Блейзърс в най-важния момент (видео)

Лилард предаде Блейзърс в най-важния момент (видео)

1:39 минути на таблото - Портланд води със 115:110 над резервния състав на ЛА Клипърс. На паркета за отбора на Док Ривърс са ДжаМайкъл Грийн, Лендри Шамет, Патрик Патерсън, Родни МакГрюдър и Терънс Ман. Няма ги Кауай Ленърд и Пол Джордж, няма ги Лу Уилямс и Монтрез Херъл, пътят е чист пред Деймиън Лилард и компания за победа, която ще им позволи отново да настигнат Мемфис в битката за осмото място.

И точно когато всичко изглеждаше ясно, Портланд се препъна. Шамет и Патерсън изравниха резултата по 115, а МакГрюдър вкара тройка за 118:117, след като Лилард бе дал две точки преднина на отбора от Орегон. Плеймейкърът на Блейзърс се превърна в антигерой, след като пропусна два поредни наказателни, а също така не намери целта и от тройката за изравняване на резултата. По този начин Портланд вече изостава на 1.5 победи от осмия Мемфис, а в ръцете си има само три оставащи мача.
Пол Джордж наниза 21 точки и взе 6 борби за Клипърс, Лендри Шамет добави 19 точки, Реджи Джаксън завърши със 17, Маркъс Морис остана с 15 точки и 8 борби, ДжаМайкъл Грийн се разписа с 13 точки от пейката, а Лу Уилямс вкара 12.
Си Джей МакКълъм бе най-добър за Портланд с 29 точки и 8 асистенции, Деймиън Лилард реализира 22 точки, Гари Трент-младши също вкара 22 точки от пейката, Кармело Антъни се разписа с 21, а Юсуф Нуркич остана на асистенция от "трипъл-дабъл" с 10 точки, 13 борби и 9 асистенции.

Още от Баскетбол

Виж всички