Коронавирусът, отговорността и простите неща - една изповед на Григор Димитров

Коронавирусът, отговорността и простите неща - една изповед на Григор Димитров

Григор Димитров отново разказа за битката си с коронавируса и как всичко това се е отразило на начина му на живот. "Представете си в каква позиция са хората, които са имали контакт с мен. Дете, семейство, което не може да си позволи нищо. Какво правиш тогава? Не мога да нося тежестта на тази отговорност до края на живота ми. Трябваше да известя хората, за да вземат веднага правилните предпазни мерки. Честно казано, ако бях научил, че съм станал причина да се случи на някого нещо такова, вероятно щях лично да помогна на този човек. Да, ние сме спортисти, да, състезаваме се на най-високо ниво, но сме като всички други", казва хасковлията в интервю за Tennis Majors, откъс от което бе публикуван от медията в Twitter.

Следва препратка към друго интервю, в което Григор говори за това как точно е преминало заболяването при него. "Изкарах тежко вируса. Останах си у дома за около месец. Не можех да дишам добре. Не се чувствах добре. Чувствах се изморен, всички симптоми. Нямах усещане за вкус и обоняние - всичко, за което можете да си помислите, не беше забавно", споделя 29-годишният тенисист. 
Разговорът продължава с признанието на Димитров, че е готов да помогне с опита си в изследването и борбата със заболяването. "Ако мога да съм полезен с информация за вируса, аз съм отворен за това, нямам какво да крия. Винаги съм бил много откровен и открит човек", казва най-силният ни тенисист. 
Григор и играчите от Топ 20 бойкотират US Open?
Григор и играчите от Топ 20 бойкотират US Open?
"Едно от най-ценните неща, които всъщност научих, беше, че в моменти като този наистина търсиш хората, които те поддържат жив. Тези, на които се уповаваш. Всъщност съм благодарен, че имах това време, в което бях сам. Не беше лесно. Никой не иска да остане 3 седмици сам, нали?
Винаги съм бил много благодарен човек. Но в последно време станах такъв в още по-голяма степен. Благодарен съм за всеки ден, в който излизам и се наслаждавам на простите неща. Никога не съм оценявал простите неща в живота си така, както сега.
Григор Димитров ще е 14-и поставен в US Open, ако играе
Григор Димитров ще е 14-и поставен в US Open, ако играе
Освен това, като спортист, състезаващ се на най-високо ниво, през целия си живот правя всичко възможно да поддържам тялото си в най-добрата форма. Мисля, че през последните дни имам страхотен прогрес", продължава първата ракета на България.
"Имах няколко дни, в които не се чувствах твърде добре. Енергията ми не беше на нормалното ниво. Трябваше да намаля леко темпото в тренировките. Но това е процес. Нещата не се случват от днес за утре, не разчитам на чудеса. Искам просто да правя всичко по правилния начин", завършва Димитров.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти