Газдов: Никой няма право да се нарича ЦСКА, ако има сили само за калъфките

Газдов: Никой няма право да се нарича ЦСКА, ако има сили само за калъфките

Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе с публикация във "Фейсбук" преди двубоя на "червените" с ЦСКА-София. Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Четири години чакахме този ден!

Твърдяха, че е невъзможно да изплуваш от “блатото” на аматьорския футбол. ЦСКА не трябвало “да се лута по селата”, не трябвало да играе срещу Владая, Доброславци и Люлин. Това щяло да бъде загуба на време и на шампионска идентичност. Затова - никакви областни групи! Припознавай бързо Литекс, или ЦСКА умира! Завинаги и безвъзвратно.

Истината е, че винаги има и друг начин, който не изисква да жертваш принципите си. Имаше го през 2016 г., има го и днес. Да, цената е висока - подигравки, храчки, заплахи. Но си струва!

“Литекс с тире, или ЦСКА умр” беше и продължава да бъде тъп слоган. Зад който се крият интереси извън футбола. Нагласен конкурс, съвместно дружество, Пловдивски панаир, къпалня Мария Луиза - сещате се. Неслучайно фалитът на ЦСКА през 2016 г. бе форсиран именно с министерско решение. То прекрати концесията на ПФК ЦСКА АД и я прехвърли - в нарушение на закона - на ПФК Литекс-Ловеч (тогава вече преименуван на ПФК ЦСКА-София). Както и да е, минало бешело.

Е, днес ще бъде емпирически доказано, че духът на ЦСКА е жив! Въпреки фалита. Два нови клуба ще защитават името ЦСКА в директен сблъсък. Публиката ще пее песни за ЦСКА. Ще има екшън. Не е пресилено да се каже, че днешният мач ще прикове вниманието на целия футболен свят. Нещо, с което българското първенство рядко може да се похвали.

За ЦСКА 1948 е огромен успех, че едва четири години след основаването ни, вече сме елитен клуб. Ние защитаваме идеалите на ЦСКА и ще дадем всичко от себе си, за да бъдем на нужното ниво. Първите 4 години бяха трудни. Но същинската битка едва сега започва! В следващите 6 години трябва да положим основите на нова славна история. За ЦСКА това значи само едно - титли, купи, евротурнири напролет. Защото никой няма право да се нарича ЦСКА, ако има сили само за калъфките на трофеите!

П.П. Малко и за мача, все пак. Каквото и да се случи на терена, ние вече сме победители! Дори да не вземем точки. Те нямат значение днес. Ние тръгнахме от нулата и спечелихме по спортен път правото да се състезаваме с най-добрите в България! Дори да спечелим, това не трябва да е повод за еуфория. Защото нивата е дълга, а нашите мечти - големи. Ако загубим - пак същото.

Истината е, че противникът е много силен. Четири години поред завършва втори. Това показва устойчиво качество. Но и ние имаме своите аргументи да вярваме в успеха. Нека по-добрият победи!

Само ЦСКА!"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти