Павел Колев каза кога Левски ще върне заема, който спаси клуба, и каква е лихвата по него (видео)

Павел Колев каза кога Левски ще върне заема, който спаси клуба, и каква е лихвата по него (видео)

Управителният съвет на Левски даде пресконференция днес относно бъдещите си планове за ръководене на клуба. На срещата с медиите присъстваха всички членове на УС.

Ето част от изявлението на председателя на УС на клуба Павел Колев:

18 Пресконференция на управителният съвет на Левски
“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията.
Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие да не се центрофугира името й в публичното пространство, ако е възможно.
Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата.
Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параматри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски”, каза Колев, след което доизясни за заема, от 199 000 лева, който Левски взе, за да плати част от дължимите заплати на играчите.
18 Пресконференция на управителният съвет на Левски
“Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания.
18 Пресконференция на управителният съвет на Левски
Тези средства ще бъдат върнати. Водим разоговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихава за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици”, добави Павел Колев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти