Божинов: Играл съм в много отбори, но Левски ми е най-много в сърцето (видео)

Божинов: Играл съм в много отбори, но Левски ми е най-много в сърцето (видео)
Валери Божинов пристигна на “Герена”, каза защо е дошъл (видео)
Валери Божинов пристигна на “Герена”, каза защо е дошъл (видео)

Валери Божинов се появи този следобед на “Герена”, но на този етап няма новина за негово завръщане в Левски. Нападателят сподели, че е дошъл на стадиона, за да се види с Живко Миланов, като се е поздравил и със старши треньора Георги Тодоров.

"Няма новина от мен. Това, че съм тук, то за мен е чест да бъда на този стадион. Дойдох да видя моя приятел – Живко Миланов. Доколкото знам, синът му тренира тук. Поздравих Георги Тодоров, но аз уважавам тези хора и ги ценя. С Жиката се видяхме да се разберем тази вечер за вечеря, тъй като имахме бас кой да почерпи. За мен няма новина, но аз „Герена” го чувствам като мой дом. Играл съм в много клубове, но този отбор ми е останал най-много в сърцето. Пожелавам от все сърце Левски да се върне там, където му е мястото. За да стане това, трябва да сме обединени. Тодоров ме пита какво ще хапнем с Миланов тази вечер, каква ще бъде вечерята. Аз загубих и трябва да черпя. Така се показва уважение. Много неща си говорихме около клуба. Всички я знаем и какво е положението на Левски. Сега е моментът всеки един, който може и е левскар, да покаже, че е до клуба си. Сега е мигът, в който може да се помогне. Когато Левски е бил стабилен финансово, всички са искали да бъдат тук, но сега трябва да се покаже мъжество. Аз не съм тук да говоря за връщането ми. Дойдох да уважа господин Тодоров, Живко, пресаташето на Левски", каза Божинов.

5 Валери Божинов на Герена
“Не съм част от клуба, но не мога да издам какво се говори в отбора вътре. Не е коректно като човек, който сега е фен, който обича, за да предава неща, които трябва да се слушат. Това са неща от кухнята и трябва да останат там. Нещата, които сме си говорили, трябва да останат между нас. Направи ми впечатление ремонтът, който е направен в тунела, съблекалнята. На терена не съм бил, не успях да го видя. Фитнесът, баните. Прекрасно е да си тук, трябва да изпиташ да играеш за Левски. Аз знам какво е.
“Контузията ми мина, здрав съм, добре съм. Имах травма миналия месец, на пети юни направих разтежение. Оправих се тренирах, добре съм сега. Не съм на нивото на останалите мои колеги, но ще видим къде ще продължи моята кариера. Снощи си дойдох в България, а засега няма интерес към мен. Аз имам едно желание, но няма да кажа какво е. ще го оставя за себе си. Мисля, че не Наско Сираков трябва да ми звънне, а аз на него. Ако искам отново да облека синята фланелка, ще трябва да му се обадя. Той е шефът, босът, така че да. Видях се със Славчев и Станислав Иванов. Поздравихме се, на Симеон му пожелах успех. Стаси говорихме предния ден и да се оправя по най-добрият начин. Това са важни неща за клуба и за отбора. Всички трябва да са добре и за първия мач да са на линия”, сподели още Валери.
“С новия капитан се чух, да. Дори след малко ще ходим на вечеря. С него нямам загубен бас, но трябва да се видим, както и с Миланов. Затова бях тук. Удоволствие ми е да съм на „Герена”. Мястото е прекрасно, всичко е светло, синьо. Смехът го оставяме настрана, трябва да правим разликата между забавата и работата. Смехът и бъзиците трябва да са настрана, тъй като трябва да се работи, изисква. Левски има нужда от играчи, които да вкарат опит, настроение, самочувствие на младите момчета. Не мога да си правя реклама, че аз ще съм този, има си хора, които ще решат и определят. Аз съм на разположение да го направя, но нищо не зависи от мен на този етап. Левски има нужда от такива хора, които милеят за клуба. Младите да израстват и в даден момент за в бъдеще да са готови и клубът от тях да може да се издържа. Има много добри малки футболисти, които са добри, но трябва да има опитни до тях. Съветваха ме мен преди, за да израсна. Когато имаш талант, със сигурност ще надградиш. В един отбор трябва да има такива хора. Има компетентни хора, които знаят какво трябва да направят тук. Аз симпатизирам на този клуб, както и хората, феновете на Левски, то трябва да видим отборът там, където трябва да бъде. Ще бъде трудно, но ще повторя, че трябва да сме единни. Без подкрепата на нашите фенове няма как Левски да успее”, завърши нападателят.

Още от БГ Футбол

Виж всички