Мартин Стоев: Не искам да съм като Силвано Пранди и да стоя до 72 години в залата

Мартин Стоев: Не искам да съм като Силвано Пранди и да стоя до 72 години в залата
Мартин Стоев: Отбор се изгражда с играчи, работа и стратегия
Мартин Стоев: Отбор се изгражда с играчи, работа и стратегия

Бившият селекционер на националния отбор на България за мъже Мартин Стоев коментира избора на новото ръководство на БФ Волейбол.

“Любо Ганев влезе с много големи амбиции. Ще трябва да прояви воля за работа. Федерацията има нужда от средства. Любо и щабът му трябва да намерят пари. Намерят ли, ще имат и успехи”, лаконичен бе Мартин Стоев пред Нова телевизия.

13 България - Румъния U18

“Винаги съм казвал, че българин трябва да води националния отбор. Българин трябва да води една нация. Както Италия си ги води италианец. Сърбите - сърбин. Федерацията си е преценила така, че иска Силвано Пранди да е начело, и си носи отговорност за своя избор. Един чужденец, колкото и голям професионалист да е, не може да почувства каквото усеща един българин, който играе за националния отбор”, добави Мартин Стоев, който в момента е старши треньор на юношеския национален отбор.

“Аз не съм от тези хора като Силвано Пранди и да стоя в залата до 72 години.

13 България - Румъния U18

Сега съм се съсредоточил да изкарам още 4 години с тези момчета. Дано да влязат повече от тях в мъжкия национален отбор. Виждам потенциал в този отбор. Не обичам да се захващам с проект, който е губещ. Покрай моят син (б.р. Ерик Стоев) видях и другите деца. Нашата цел е да затвърдим, това което сме постигнали. Първите 6 отбора от Евроволей 2020 ще се класират директно за световното първенство през 2021 година. Дори да не се проведе европейското в Италия - поне момчетата тренират заедно на лагер и повишават класата си. У дома ми не се говори за волейбол. Нито баща ми (б.р. Стоян Стоев) е говорил с мен за волейбол, нито аз говоря с моя син Ерик за волей. Аз съм нормален човек, който иска да си живее живота. Момчетата ми вярват. Изпълняват всичко, което искам от тях в тренировките”, добави Мартин Стоев, който води тренировките на своите възпитаници в Самоков, преди Евроволей 2020.

 

13 България - Румъния U18

Още от Волейбол

Виж всички