Пирло: Отказах оферти от Серия "А" и Премиър лийг

Пирло: Отказах оферти от Серия "А" и Премиър лийг
Андреа Пирло се завръща във футбола като треньор в Ювентус
Андреа Пирло се завръща във футбола като треньор в Ювентус

Бившата звезда на Ювентус Андреа Пирло разкри, че е имал предложения да стане треньор на клубове от Премиър лийг и Серия "А", но вместо това е предпочел да започне кариерата си на наставник от младежката формация на Юве. На официалното си представяне Пирло сподели още, че за него ще е от голяма полза да се учи от Маурицио Сари.

"Горд съм, че стартирам с треньорството именно в Ювентус. Надявам се да натрупам ценен опит и да изживея някои от емоциите, които съпътстваха кариерата ми на футболист. Нямам търпение да започна, защото годините извън футбола ми помогнаха да осъзная, че това е нещото, с което искам да се занимавам. Пристигнах в Юве след 10 години с екипа на Милан и веднага ме приеха като част от семейството. Когато си тръгнах, оставих много приятели в Торино. С Милан е различно, защото там не е останал никой от хората, с които бях близък", сподели Пирло.
"Получих предложения от Серия "А" и Премиър лийг, но прецених, че няма по-добро място за мен от Ювентус. От момента, в който спрях да играя, не съм спирал да се уча и да се подготвям за новата си роля. Всеки от треньорите, с които съм работил, ми е дал по нещо - от Карло Анчелоти, през Марчело Липи, до Макс Алегри. Всеки треньор обаче трябва да следва свой собствен път. Аз имам моя визия за футбола, която включва владеене на топката и непрестанно преследване на победата. Като футболист имам опит с неща, които не искам никога да виждам. Не става въпрос за тактики и схеми, а за отношения и използване на силните качества на играчите", обясни Пирло.

"Би ми харесало да играя в сегашния Ювентус. Допада ми стилът на Сари. Със сигурност ще потърся разговор с него, защото той може да помогне на младите играчи да се развият и да пробият в големия футбол. Аз ще им предам какво означава Ювентус. Всеки, който излиза срещу нас, ще иска да се докаже, затова трябва да се доказваме постоянно", каза още италианската легенда. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти