Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Словакия - Испания

Българска волейболистка се завръща в Унгария

Българска волейболистка се завръща в Унгария

Българската волейболистка Вероника Бежандолска се завръща в Унгария. Състезателката, която играе на поста център, ще играе в унгарския първодивизионен УТЕ (Будапеща) за новия сезон 2020/21, като става съотборничка на националките Галина Карабашева и Вангелия Рачковска. 

Двете състезателки на Левски бяха привлечени през май и юни, след като стана ясно, че „сините“ няма да имат дамски отбор за предстоящия шампионат.  

Любопитното е, че Бежандолска също е играла няколко сезона в столичния тим. През последните две години се изявяваше в Чехия - ВК Простейов и ВК Оломуц. През 2016/2017 бе част именно от УТЕ. 

"Имам много хубави спомени от времето си тук. Екипът, феновете, градът, всички са мили към мен. Избрах отбора заради колектива и качествата му. Винаги съм била спокойна, успях да се концентрирам върху тренировки и мачове. Никъде не съм била в такава приятна атмосфера, каквато е тук. Надявам се, че ще имаме хубав сезон, ще се представяме добре във всеки мач и ще побеждаваме", заяви Бежандолска за клубния сайт. 

Още от Волейбол

Виж всички