Президентът на Наполи скочи на УЕФА заради мача с Барселона

Президентът на Наполи скочи на УЕФА заради мача с Барселона

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е против реванша от осминафиналите в Шампионската лига между италианците и Барселона де се играе в Испания. Според него срещата трябва да се премести в Португалия или Германия, където ще се играят финалните етапи на двата най-големи турнири на УЕФА.

Нарастващият брой на заразени от Covid-19 в Каталуня и в европейската централа обмислят дали е разумно двубоят да се играе там.

"Чуваме съмнения и притеснения, идващи от Испания. УЕФА е безразлична. Никой не знае как да управлява нещата", заяви в типичния си стил Де Лаурентис.

"Щом са решили, че Шампионската лига ще се играе в Португалия, а Лига Европа в Германия, мисля, че трябва да играем реванша в една от тези две страни. Не разбирам защо трябва да отиваме в град, които има сериозни проблеми", допълни той.
От УЕФА обаче обявиха, че засега не предвиждат промяна на мястото на срещата. "Мачът е предвиден да се изиграе в Барселона. Нищо не се е променило", заяви говорител на европейската централа пред испанския "Спорт".
Той допълни, че в УЕФА са наясно със ситуацията в града, но не виждат проблеми мачът да се състои пред празни трибуни. "Следим ситуацията и сме в постоянен контакт с местните власти", обясни говорителят.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти