Можеха ли Джоунс и Тайсън в разцвета си да победят Фюри и Джошуа?

Можеха ли Джоунс и Тайсън в разцвета си да победят Фюри и Джошуа?

Рой Джоунс е доста уверен, че той и Майк Тайсън в разцвета на силите си, биха победили Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

51-годишният Джоунс държа титлите в четири различни категории. През 2003-та той влезе в историята, когато се премести в тежката дивизия и победи Джон Руиз, печелейки титлата на WBA. Джоунс ще се завърне на ринга през септември, когато ще се изправи срещу 54-годишният Майк Тайсън в осемрундов демонстрационен двубой.

Макар да признава, че в сегашното положение двамата нямат шанс срещу настоящите шампиони, той смята, че в златните си години биха отнесли Фюри и Джошуа.

"В момента няма как да ги победим. Ще бъде трудно за нас да изкараме 12 рунда с който и да е от тях. Те са оптитни бойци, нелоши боксоьри. Не са с толкова умения, колкото имахме ние на техните години.

В нашия разцвет на силите? Щяхме да ги победим. Човек никога не може да е сигурен, но вероятно щяхме да ги бием. Нашите умения бяха по-дълбоки тогава, отколкото са сега. В пика си щяхме да ги надиграем. Те са добри бойци, уважавани и аз също го уважавам за това, че са на върха."

Фюри и Джошуа може евентуално да се изправят един срещу друг в два поредни сблъсъка през 2021-ва. Фюри първо трябва да преодолее Дионтей Уайлдър през декември, а Джошуа трябва да защити титлите си срещу Кубрат Пулев в същия месец.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти