Суперкупата на Италия на 25 септември на "Арена ди Верона"

Суперкупата на Италия на 25 септември на "Арена ди Верона"
Волейболът в Италия стартира със супер турнир за Суперкупата на открито?
Волейболът в Италия стартира със супер турнир за Суперкупата на открито?

Финалът за волейболната Суперкупа на Италия ще се играе на 25 септември (петък) на историческия амфитеатър "Арена ди Верона". Това ще бъде първото волейболно събитие там от 32 години насам - от историческия мач между САЩ и СССР на 23 май 1988 година.

Форматът на Суперкупата предвижда да участват 4-те най-добри отбора след края на редовния сезон 2019/2020, като полуфиналите ще бъдат между Лубе и Тренто и между Модена и Перуджа. Полуфиналните двубои ще бъдат в два мача на разменено гостуване на 13-и и 20-и септември, като домакин на първия ще бъде тимът с по-лошо класиране, а при разменени победи ще се играе т.нар. "златен" гейм.

Победителите от двата полуфинала ще се срещнат на финала на "Арена ди Верона" на 25 септември. Все още се разисква дали да има публика, но все пак има вероятност да бъдат допуснати ограничен брои фенове. В случай на лошо време пък Волейболната лига има План Б, като финалът ще се играе в зала "Паласпорт" във Верона.

"Радваме се да стартираме подготовката на безпрецедентната Суперкупа. Трудностите за организирането на мача са много и трябва да благодарим на кмета на града, общинската администрация, управителите на "Арена ди Верона", клубът на Верона и местния волейболен комитет за тяхната всеотдайност. Всички те дават сърцата си да се преодолеят хилядите проблеми свързани със спортното събитие, което ще бъде организирано в един от най-известните паметници в света", заяви президентът на мъжката Волейболна лига на Серия А Масимо Риги.

колаж: volleyball.it

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти